Marineret andebryst med Ananas chutney
Ingredienser
Ingredienser til 4 personer
2 andebryster
1 spsk. brun sukker
1 spsk. kinesisk soja
2 spsk. vand
1 tsk. salt peber
1 ananas, ca. 1 kg
1 tsk. salt
3 fed hvidløg
50 g ingefær
200 g rosiner
5 dl hvidvinseddike
120 g brun sukker
½ tsk. cayennepeber
2 andebryster
1 spsk. brun sukker
1 spsk. kinesisk soja
2 spsk. vand
1 tsk. salt peber
1 ananas, ca. 1 kg
1 tsk. salt
3 fed hvidløg
50 g ingefær
200 g rosiner
5 dl hvidvinseddike
120 g brun sukker
½ tsk. cayennepeber
Tilberedning
Bland ingredienserne til marinaden. Rids fedtet på de afpudsede andebryster i tern og læg dem i en plasticpose og hæld marinaden ved, ryst posen så den fordeler sig og lad brysterne marinere i køleskabet mindst 2 timer gerne natten over. Skræl ananas og skær kødet i store tern. Drys med salt og lad det trække i ca. 1 time. Purer frugtkød med ingefær og hvidløg og kog det ved lav varme med resten af ingredienserne til en tyk grød. Smag til med salt. Brun og afsmelt fedtet af andebrysterne langsomt over jævn varme, vend dem og brun dem let på den anden side. Stil dem i en 180 o C varm ovn og steg færdigt i 8-10 min. Lad brysterne hvile i mindst 5 min inden de skæres i tykke skiver og serveres med den lune chutney.
Tilbehør
Server med bouillonkogte ris med friske ærter.