Alle høns i hele verden nedstammer fra gallus gallus, den vilde, røde junglefugl, man tæmmede i Indien for over 2000 år siden. Hønsekød er den form for kød, der spises af flest mennesker over hele verden. Det er nemt at avle høns, og de kan derfor holdes i egne, hvor andet kød findes i små mængder eller hvor det er for dyrt.
Kalu tilbyder kun det ypperste inden for franske kyllinger og som med vores andet fjerkræ er vores kyllinger nøje udvalgt for at sikre den optimale smag, konsistens og kødstruktur. Denne standard er specielt vigtig, når det kommer til kylling, et af de mest alsidige og elskede fjerkræ i gastronomien.
Vores kyllinger kommer fra udvalgte producenter, hvor vi ved at kyllingernes livsbetingelser muliggør en naturlig adfærd og muskeludvikling. Denne tilgang sikrer ikke kun et overlegent produkt, men repræsenterer også Kalus forpligtelse til ansvarlighed og kvalitet.
Kyllingen er berømt for dens mange anvendelsesmuligheder i køkkenet. Dens alsidighed gør den perfekt til alt fra enkle, traditionelle retter til mere komplekse gastronomiske serveringer. Kyllingens subtile smag gør, at den er ideel ift. anvendelse af en bred vifte af krydderier og tilberedningsmetoder.
Nedenfor har vi valgt nogle af vores foretrukne opskrifter, som demonstrerer kyllingens kulinariske potentiale.
En udsøgt ret, hvor udbenede kyllingeoverlår fyldes med en smagfuld valnødfars. Serveres med en hvidvinssauce, komplementeret med ristede svampe og pillekartofler.
Se hele opskriften her
En aromatisk ret, hvor stegt kyllingebryst serveres med en sauté af fennikel, løg og cherrytomater.
Se hele opskriften her
En klassisk ret, hvor udbenede kyllingelår serveres i en raffineret sennepssauce, garneret med rosmarin.
Se hele opskriften her
For flere inspirerende opskrifter, besøg vores komplette opskriftsamling her.
Kyllingens delikate og subtile smag gør dem ideelle og alsidige i køkkenet.
Ja, kyllingkød kan sagtens fryses ned. For at bevare friskheden anbefales det, at kødet hurtigt fryses ned efter køb og at emballagen mærkes med dato.
Den anbefalede portion pr. person er en portion på ca. 400 g kylling pr. person, afhængigt af tilbehøret og rettens art.
Brystkødet vil oftest have den korrekte temperatur, før lårene er færdige. Mærk efter ved at dreje på låret og hvis den giver sig i knoglen, er kyllingen færdig. Kylling er gennemstegt ved 75 C.
Nogle har for vane at skylle en kylling i vand inden brug. Det er helt unødvendigt og faktisk frarådes det, da man risikerer at sprede bakterier rundt i køkkenet.