SÆSONENS PRODUKTER

Vi er kendt for vores ferske og friske sortiment. Derfor har vi naturligvis også ferske sæsonvarer som fx. vores dansk vildt, øko lam og italienske vintertrøfler.
Derudover er der mange af vores produkter, som særligt kommer til sin ret på et bestemt tidspunkt af året. Fx er vores franske ænder og gæs en selvfølgelighed til julen og vores caviar, charcuteri og oste oplagte til nytåret og vintermånederne.

Som inspiration har vi lavet en liste over produkter, som er oplagte til efterårssæsonen.
ØKOLOGISK DANSK LAM

ØKOLOGISK DANSK LAM


Vores økologiske kvalitetslam kommer fra små Sydsjællandske gårdbrug, hvor lammene har mulighed for at leve størstedelen af deres levetid i den frie natur. Lammenes naturlige opvækst giver ikke kun lammekødet saft og kraft, men er også med til at sikre den gode smag. Lammet fås i mange forskellige udskæringer såsom bov, kølle, ryg, bryst og nakke.

Lam kombineret med sæsonens lækre rodfrugter er en oplagt og smagfuld servering.
 
KONTAKT KUNDESERVICE FOR YDERLIGERE INFO
FRUGTPURÉER FRA BOIRON

FRUGTPURÉER FRA BOIRON

Det franske firma Boiron er kendt for deres naturlige og velsmagende frugtpuréer - ikke tilsat smagsforstærkere, farvestoffer eller kunstige konserveringsmidler. De fuldmodne frugter transporteres fra Boirons udvalgte frugtaflevere til Valence, hvor puréerne flashpasteuriseres og fryses ned. Metoden er med til at bevare frugtens naturlige farve, duft og smag.

Udover at være ideelle til desserter er puréerne perfekte til drinks og fremstilling af is.

SHOP FRUGTPURÉER HER
PANCETTA

PANCETTA


Pancetta er italiensk svinebryst som er saltet og tilsat krydderier som fx peber, hvidløg og urter. Kødet lufttørres over en længere periode, indtil det opnår den ønskede konsistens og smag. Modsat bacon er pancetta ikke røget.

Pancetta kan anvendes i klassiske pastaretter som ragù eller carbonara eller som smagsgiver i saucer og grøntsagsretter.

SHOP PANCETTA
VINTERTRØFFEL

VINTERTRØFFEL


Vintertrøflen Tuber Melanosporum er det ypperste indenfor trøfler og betragtes af de fleste som den fineste trøffel på markedet. Dette skyldes den intense aroma og trøflens smagsdybde. Vintertrøflen er sort/brun og har hvide årer, der løber gennem kødet.

Pga. vintertrøflens kraftige aroma og smag behøves ganske lidt for at opnå en enestående smagsoplevelse.

KONTAKT KUNDESERVICE FOR YDERLIGERE INFO
KASTANJECREME MED VANILLE

KASTANJECREME MED VANILLE


Den franske kastanjecreme er lavet af kastanjepuré med små, kandiserede kastanjestykker, sirup, sukker og vanilje. Cremen er lysebrun og cremet med en god sødme, delikate vaniljetoner og en mild, nøddeagtig smag. 

Kastanjecremen smager fantastisk som ingrediens i kager eller som tilbehør, hvor cremen er rørt op sammen med en skefuld creme fraiche.

SHOP KASTANJECREME
ARBORIO RISOTTORIS

ARBORIO RISOTTORIS


Arborio risen fra Molino di Borgo er en italiensk kortkornet rissort, som er hovedingrediensen i den klassiske, italienske risotto. Den er opkaldt efter byen Arborio i Po-dalen, som ligger i regionen Piemonte i Italien.
Kornene er korte, brede og afrundede med en perlefarvet overflade. På grund af risens struktur og størrelse kan varme let trænge ind i det ydre lag samtidig med at kernen forbliver intakt. Derudover har risens specielle struktur den fordel at væde og aromaer hurtigt kan optages.
 
Risotto kan laves i alverdens variationer fx med asparges, skalddyr og krydderurter.

SHOP ARBORIO RISOTTORIS
ITALIENSK SALAME

ITALIENSK SALAME


Vi har et stort udvalg af tørrede pølser fra små og mellemstore italienske producenter, hvor Antica Macelleria Falorni og Villani måske er de mest kendte. De er især respekteret for deres håndværk, brug af sublime råvarer og deres stræben efter at bevare den italienske charcuteri tradition.

Salame kan spises året rundt, men har en særlig plads i vintermånederne.

SHOP SALAME HER
GRØNNE FRANSKE LINSER

GRØNNE FRANSKE LINSER


Linserne fra franske Sabarot er en klassisk ingrediens som bruges i et utal af franske retter. De har en nøddeagtig og fyldig smag og har en fast struktur, selv efter kogning. De kan nemt erstatte de velkendte Puy-linser, da de tilhører samme sort.

Linserne er perfekte til simreretter, stuvninger og supper og kan med fordel erstatte kød.

SHOP GRØNNE LINSER HER
POLENTA

POLENTA


Polenta stammer fra Italien og er en type majsmel, som i sin struktur er lidt grovere end de fleste andre meltyper og kaldes derfor også majsgryn. Polenta - som koges til en grød - har gennem århundreder været hverdagsmad i Norditalien før pastaens udbredelse.
 
I dag bruges polenta primært som tilbehør i det italienske køkken. Den kan serveres varm med revet ost og smør, med pølser eller som tilbehør til ragu. Den kolde polenta kan med fordel skæres i skiver og steges på panden til polenta fritta – en yndet garniture til forskellige kødretter.

SHOP POLENTA MEL
OSTEKASSE FRA FRANSKE MONS FROMAGER AFFINEUR

OSTEKASSE FRA FRANSKE MONS FROMAGER AFFINEUR


Det anerkendte firma Mons, Auvergne er i osteverdenen kendt for at lagre og modne ost til perfektion, og det kan både ses og smages. Udvalget i vores franske ostekasse komplimenterer hinanden i smag, styrke og konsistens, hvilket er med til at give en nuanceret smagsoplevelse.

Ostene i kassen varierer i løbet af året.

SHOP 1 KG MONS OSTEKASSE HER
EXTRA OLIVENOLIE OG EDDIKER FRA SPANSKE O-MED

EXTRA OLIVENOLIE OG EDDIKER FRA SPANSKE O-MED


Olier og eddiker bruges hele året rundt, men om sommeren har de en særlig berettigelse. Kvalitets olivenolie har typisk en frisk, klar grøn farve og dufter af artiskok, bitter mandel, nyslået græs. Smagen må meget gerne være pikant og bitter og helst ikke fed og olieret. O-Meds eddiker og olier findes i mange forskellige varianter.

God olivenolie på spæde nye grøntsager eller en enkel dressing blandet sammen med en sommersalat er et fantastisk match.

SHOP O-MED OLIER OG EDDIKER HER​​​